Reggeltől estig zsongott az öböl

Rtg 8416

A Beach Sports Festival – Nyári Sportbajnokságok Hetének legnépesebb programjai az öböl területén folytak, ahol 400 versenyző mérte össze erejét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség égisze alatt. Foltán László szövetségi elnök adott bővebb felvilágosítást a rendezvényről:

Négy sportág versenyszámait hoztuk ki a Beach Sports Festival-ra, a Sárkányhajó Országos Bajnokság zajlott itt, a SUP országos bajnoki futama került még megrendezésre, surf kajak futamokat  és kajak-póló bemutatót  láthattak a nézők.

Mennyire volt ez a helyszín megfelelő a sportágaknak?

Nagyon jó hangulatban teltek a versenyek, ez számunkra ez egy teljesen új környezet volt, eddig itt még nem rendeztünk versenyeket. Azt kell hogy mondjam, Budapest közelsége, a parkolási lehetőség,  a homokos part mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy ez egy jó versenyhelyszín legyen  szabadidős versenyszámokhoz. Ráadásul, a kajak-póló pályát is a parthoz közel tudtuk megépíteni, így könnyen tudták a szurkolók követni a meccset. Az időjárás pedig a vártnál sokkal jobban alakult, így az öbölben 9 órától este hét óráig folyamatos mehettek a programok .

Ez ugyan szabadidős sportesemény volt, de a nagy durranás mégiscsak az augusztusi szegedi Világbajnokság lesz.

Így van, ez lesz idén a sportág „korona ékszere”, az évben minden esemény ennek a sikeréért van, ennek van alárendelve, hogy az olimpiai kvalifikációs VB jól sikerüljön, és hazai közönség előtt érhessenek el minél jobb eredményt a magyar versenyzők. A pálya fantasztikus lesz, világviszonylatban is az élvonalban helyezkedett el eddig is, erre fejeltünk rá a mostani fejlesztésekkel. I. osztályú pálya, első rangú infrastrukturális környezet, biztos, hogy nagy sikere lesz a külföldi versenyzők körében is.

Milyen hatással vannak az ilyen típusú szabadidős rendezvények, amik most itt a BSF2019-en is zajlottak a versenysportra?

Sosem titkoltuk, hogy a szabadidős rendezvényeinkkel segíteni szeretnénk az utánpótlás biztosítását. Ezeknek a rendezvényeknek nem ma lesz hozadéka. A tömegbázis, a nagyobb merítési lehetőség miatt fontosak, hiszen akik itt részt vesznek, és megkedvelik a sportágat, könnyebben küldik el a gyerekeiket az egyesületekbe. Ugyanúgy, ahogy a Vizi Vándor Tábor résztvevői is be tudnak kerülni a tagszervezetek vérkeringésébe. Így ezek az eseményeket toborzás jelleggel is végezzük, hogy ma meg tudjuk találni a holnap olimpiai bajnokait.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest