Megmutatták, hogy mit tudnak, wakeboard utánpótlás verseny volt a Lupa tavon

Rtg 7201

A Nyári Sportbajnokságok Hetén, a Lupa tónál megrendezett Beach Sport Fesztivál második napján rendezték meg a wakeboard utánpótlás versenyt. Mandula (Füredi László) értékelte a versenyt.

Milyen korcsoportok, és versenyszámok voltak a versenyen?

Két kategóriát indítottunk, kezdők és haladók mérhették össze a tudásukat, korcsoport megkötés nélkül, a gyerekek.

Milyen különbséget tapasztalhattak a nézők a kezdők és haladók között?

A kezdők a pályán csak a papucsos deszkát használtak, zárt kötés nélkülieket. Ezekkel a deszkákkal nem szabad felmenni az elemekre, mert kicsavarodhat a térd. A pontozásnál figyelemebe vettük az elindulást, és hogy a sikláson kívül milyen elemeket tudnak a gyerekek megcsinálni, gyorsítások, vízen forgások, esetleg kisebb ugrások jöhettek itt szóba.

A haladóknak gondolom ennél bonyolultabb volt a feladatuk.

A haladó kategóriában már lehetett elemeket használni, ezt már egy speciális deszkával hajtották végre a versenyzők, ahol a deszkára van rögzítve a lábrész.

A pontozásnál az elemen bemutatott gyakorlat nehézségét, illetve a vízen bemutatott gyakorlatokat vettük figyelembe, mint például a 360 fokos fordulást, ugrást, ugrásban fordulást, vagy a grab-nek hívott levegőben való deszkafogást.

Milyen pontozási módszert alkalmaztak?

Mivel ez egy amatőr verseny, itt egy egyszerűsített 1-10-es pontozást alkalmaztunk. Hozzá kell tenni, hogy előfordulhat, hogy nem az ügyesebb versenyző nyer, mert egy jól kivitelezett erős kör is alul marad pontozásban, ha esés következik be, és nem tudja a versenyző szabályosan befejezni a kört. Ez előfordulhat versenydrukk vagy kockáztatás miatt. Ilyen esetekben a kisebb nehézségű, de stabilan végrehajtott kör is több pontszámot ér.

A verseny végeredménye a következő képpen alakult:

Kezdő:

1. Tóth  Berényi Simon
2. Horváth Péter
3. Brenkus Lilla
4. Horváth Hunor
5.Szénási Kamilla

Haladó:

1. Scheffler Soma
2. Orosz Szonya
3. Horváth Bence
4. Tóth Magyar András
5. Cseké Kolos

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Még több hír